Vluchtbegeleider voor hond of kat

Vliegt u vanaf een luchthaven vanuit het buitenland naar Nederland of België? Dan zijn wij op zoek naar u! Kansarme honden en katten uit het buitenland worden regelmatig in Nederland en België geadopteerd. Om deze honden en katten naar hun nieuwe baasjes te kunnen brengen, zijn er vluchtbegeleiders nodig. Het vervoeren van katten en honden met het vliegtuig kan namelijk alleen indien er een begeleider van deze dieren in het vliegtuig zit.

Het begeleiden van katten en honden naar een mooie toekomst in Nederland en België is geheel kosteloos.

Ik wil een dier begeleiden
Indien u een dier wil begeleiden naar een mooie toekomst in Nederland of België, willen wij u vragen om het inschrijfformulier in te vullen. Stichting Vlieg een Dier heeft de gegevens die u invult in het inschrijfformulier nodig om een match te maken tussen uw aanbod van de vlucht en de vraag naar vluchten vanaf uw bestemming.

Let op: U kunt zich alleen inschrijven als vluchtbegeleider indien u 18 jaar of ouder bent.

Ingeschreven als vluchtbegeleider, en wat nu?
Indien u zich heeft ingeschreven als vluchtbegeleider, worden alle stichtingen die geïnteresseerd zijn in vluchten vanaf uw bestemming geïnformeerd over de beschikbare vlucht. Indien één van deze stichtingen interesse heeft in uw vlucht, worden uw contactgegevens aan deze stichting doorgegeven.

Indien er een match is tussen u en de stichting zal de stichting contact met u opnemen en uw boekingsgegevens opvragen. Zo kan de stichting de ruim- en cabineplaatsen in het vliegtuig boeken en betalen.

Dag van vertrek
Op de dag van vertrek ontmoet de stichting u op een afgesproken tijd op de luchthaven. U checkt in zoals u gewend bent. De vrijwilligers van de stichting helpen u met het inchecken van de honden of katten en overhandigen u hierbij de benodigde papieren.

Het vervoeren van honden en katten in het ruim
Voordat de transportkennel in het vliegtuig gaat wordt deze volledig gescand. Alleen indien de kennel volledig gecheckt is, worden de hond/kat en de kennel door het grondpersoneel meegenomen en naar het vliegtuig gebracht.

Het vervoeren van honden en katten in de cabine
Puppies, kittens, volwassen honden en katten minder dan 10kg mogen worden meegenomen in een reistas in de cabine. Deze reistas wordt net als uw normale handbagage gescand.

Aankomst op één van de luchthavens in Nederland of België
Bij de aankomst op een van de luchthavens in Nederland of België kunt u de kennels met de honden/katten ophalen bij de band waar de bijzondere bagage aan komt. Nadat u al uw bagage heeft opgehaald loopt u naar de aankomsthal. Hier staan de stichtingen en/of de nieuwe eigenaren op u te wachten om de honden en de paspoorten van u over te nemen

Regels omtrent het meenemen van honden en katten tijdens een vlucht
De regels omtrent het meenemen van honden en katten tijdens een vlucht, verschillen per vliegtuigmaatschappij.

Vragen?
Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u het contactformulier invullen of een e-mail sturen naar info@vliegeendier.nl