Aanmelden als stichting

Bent u op zoek naar vluchtbegeleiders vanuit een buitenlandse bestemming naar Nederland of België? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Stichting Vlieg een Dier verzamelt het aanbod van vluchtbegeleiders en koppelt dit aanbod aan een stichting die deze vluchten nodig heeft.

Heeft u een stichting die honden of katten uit het buitenland plaatst bij mensen in Nederland, dan moet u aan bepaalde regels voldoen. U kunt deze regels vinden op de website van de Nederlandse overheid, de website de Nederlandse Voedsel- en Warenautorieit en de website van de Belgische Federale Overheidsdienst. Stray Animal Association Netherlands (SAAN) heeft getracht de wet- en regelgeving voor stichtingen in kaart te brengen en handleidingen te maken. Zo hebben zij een handleiding gemaakt in de vorm van een stappenplan van oprichting tot en met de registratie in Traces NT. Daarnaast heeft SAAN een handleiding gemaakt voor het zelf voorbereiden van een Traces Intra document in Traces NT.

Ik wil mijn stichting aanmelden
Indien u uw stichting/asiel wil inschrijven, willen wij u vragen om het inschrijfformulier in te vullen. Stichting Vlieg een Dier heeft de gegevens die u invult in het inschrijfformulier nodig om een match te maken tussen uw vraag naar vluchten vanaf een bepaalde bestemming en het aanbod van vluchten vanaf deze bestemming.

Ingeschreven als vluchtzoekende, en wat nu?
Indien u zich heeft ingeschreven als vluchtzoekende, stuurt Stichting Vlieg een Dier u een verwerkersovereenkomst toe. In deze verwerkersovereenkomst staan de afspraken die Stichting Vlieg een Dier met u moet wil maken met betrekking tot de privacy van de persoonsgegevens van de vluchtbegeleiders die zich aanmelden op deze website. Als u de verwerkersovereenkomst heeft ingevuld en getekend, is uw inschrijving compleet.

Op het moment dat er een vlucht beschikbaar is vanaf één van de door u aangegeven bestemmingen, per e-mail op de hoogte gesteld. Indien u interesse heeft in deze vlucht, dient u dat per e-mail aan Stichting Vlieg een Dier door te geven

De beschikbare vluchten worden ook op onze pagina met beschikbare vluchten weergegeven.

Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk honden en katten naar Nederland en België gevlogen kunnen worden, vragen wij u alleen te reageren op een vluchtaanbod indien u deze vlucht daadwerkelijk gaat gebruiken. Indien Stichting Vlieg een Dier uw stichting matcht met een vluchtbegeleider zal er een andere stichting voorrang hebben indien er nieuw aanbod is vanaf dezelfde bestemming. Zo zorgt Stichting Vlieg een Dier ervoor dat alle stichtingen en asielen een kans hebben om een match te krijgen met vluchtbegeleiders.

Contact met vluchtbegeleider
Indien er een match is tussen uw stichting/asiel en een vluchtbegeleider, zullen de gegevens van de vluchtbegeleider naar u worden opgestuurd. De vluchtbegeleider ontvangt ook uw gegevens per e-mail.

U dient contact op te nemen met de vluchtbegeleider om verdere gegevens op te vragen (zoals het boekingsnummer) en te overleggen over de honden en katten die mee vliegen met de vluchtbegeleider. Ook is het van belang dat u aan de hand van het boekingsnummer checkt of de vlucht nog beschikbaar is voor het vervoeren van huisdieren.

De kosten voor de cabine- en/of ruimplekken dienen door u of uw stichting betaald te worden.

Dag van vertrek
Op de dag van vertrek ontmoet u de vluchtbegeleider op een afgesproken tijd op de luchthaven. Uw stichting helpt de vluchtbegeleider met het inchecken van de honden en of katten en overhandigt de benodigde papieren aan de vluchtbegeleider.

Aankomst op een van de luchthavens in Nederland of België
Bij de aankomst op één van de luchthavens in Nederland of België dient uw stichting ervoor te zorgen er iemand in de aankomsthal van de luchthaven staat om de dieren en de benodigde papieren van de vluchtbegeleider over te nemen.

Regels omtrent het meenemen van honden en katten tijdens een vlucht
De regels omtrent het meenemen van honden en katten tijdens een vlucht, verschillen per vliegtuigmaatschappij.

Vragen?
Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u het contactformulier invullen of een e-mail sturen naar info@vliegeendier.nl