Regels vliegtuigmaatschappijen omtrent het meenemen van honden en katten

Hieronder vindt u de basis voorwaarden van de vliegtuigmaatschappijen omtrent het meenemen van honden en katten tijdens een vlucht. Onder de tabel kunt u per maatschappij ook informatie vinden over de extra voorwaarden.

Vliegmaatschappij Cabine Ruim
 

 

Maximale afmetingen in cm (lxbxh) Maximaal gewicht Kosten Maximale afmetingen in cm (lxbxh) Maximaal gewicht Kosten
Transavia 47x30x27 10 kilo €40,- enkele reis 102x69x76 75 kilo €60,- enkele reis
KLM 46x28x24 8 kilo 75 kilo
Tui-Fly 50x35x30 10 kilo €50,- enkele reis
Corendon 47x30x27 5 kilo €30,- enkele reis €40,- enkele reis
Vueling 45x39x21 8 kilo   n.v.t. n.v.t. n.v.t

Transavia
Per vlucht kunnen er maximaal twee kennels in het ruim worden geboekt. Deze twee kennels kunnen door één persoon worden geboekt. Per kennel mag er in principe één hond of kat worden vervoerd. Er zijn uitzonderingen op bovenstaande regeling. Er mogen twee honden in één kennel worden vervoerd indien het twee puppy’s van dezelfde familie zijn, of als het een moeder en één puppy/kitten betreft.

KLM
Er moet altijd telefonisch gereserveerd worden om een cabine- of ruimplaats voor een dier te boeken. Twee volwassen dieren van vergelijkbare grootte en maximaal 14kg kunnen samen worden vervoerd in één kennel. Tevens bestaat de mogelijkheid om drie dieren te vervoeren in één kennel. Dit is alleen toegestaan als de dieren jonger zijn dan zes maanden, uit hetzelfde nest komen en elk maximaal 14kg zijn. Per passagier kunnen er maximaal drie kennels in het ruim worden geboekt.

TUI
Bij TUI kunnen er alleen dieren in de cabine worden vervoerd op korte vluchten. Tevens moet er een raamplaats gereserveerd worden. Per vlucht mogen een beperkt aantal honden/katten meegevlogen worden.

Corendon
Bij Corendon mag er maximaal één dier in de cabine worden vervoerd. In het ruim kunnen maximaal twee kennels worden ingecheckt in het ruim. Per kennel mag er in principe één hond of kat worden vervoerd. Er zijn uitzonderingen op bovenstaande regeling. Er mogen twee honden in één kennel worden vervoerd indien dit puppies zijn welke uit hetzelfde nest komen. De aanvraag om een huisdier mee te nemen, moet minimaal één week van tevoren worden ingediend via het e-mailadres bagage@corendon.nl.

Vueling
Tijdens de vlucht zijn er maximaal twee huisdieren in de cabine toegestaan. Er worden nooit huisdieren vervoerd in het ruim.